Super Film Festival, ziua 3 + 4

ZIUA 3

În data de 1 Septembrie a avut loc cea de a treia zi a festivalului de film Super! Oamenii au început să se adune la Roaba de Cultură, așteptând cu nerăbdare să înceapă lansarea antologiei de poezie Super x OMG Publishing, „Dimineți în care plec pe ascuns”. Teona Galgoțiu, unul dintre organizatorii atelierului de poezie, a explicat procesul prin care au reușit să publice antropologia de poezii, a motivat alegerea temei și a titlului și seara a continuat cu recitatea individuală a fiecărei poezii create, în cadrul cărții sau pe cont propriu, de cursanții atelierului.

După o discuție cu participanții la atelierul de poezie și o scurtă pauză, a urmat proiecția videopoemelor înscrise la festival și un Q&A cu realizatorii acestora.

ZIUA 4

Cea de a 4-a zi de Super s-a deschis la Roaba de Cultură în parcul Herăstrău cu un atelier de teatru. Tinerii care s-au inscris au participat la diverse jocuri menite să te ajute să te dezvolți pe plan personal ca să te poți exterioriza mai ușor și ca să poți afișa o gamă mai largă de emoții.

Pe seară, am luat o pauză de la proiecții și ne-am mutat la Krănuț, un bar/club care a binevoit să găzduiască vernisajul de anul ăsta din cadrul festivalului. Expoziția „Alteration”, coordonată de Luca Florian, e compusă din lucrări făcute de tineri cu vârsta sub douăzeci de ani și este vizitabilă până sâmbătă, inclusiv. După un tur făcut de câțiva dintre artiștii care aveau lucrări expuse ( avantajul de a merge la deschidere e că ai cum să afli ce a vrut să zică autorul), am avut oportunitatea de a discuta cu „patronul” localului (Pisica Krănuț) și de a juca niște Street Fighter II pe un arcade machine, probabil pus înăuntru pentru a rezolva conflictele într-un mod mai civilizat decât clasicul „Let’s take it outside”.

Am mângâiat pisici, am jucat Street Fighter și am admirat niște artă. Ce a urmat? Un Super (Film Festival) concert cu IIOANA (special guest Iwan2c), cu un beat din altă galaxie și care e la un pas de a apărea pe următorul album de la Bladee, și inana, cu un mix bizar și fresh de rockăreală alternativă, trap și ritmuri autohtone.

Nu uita că daca ți se pare fain, festivalul continuă pentru încă trei zile! Și dacă n-ai cum să mai ajungi, te așteptăm și la anul ca expozant, regizor, performer sau simplu participant (sau chiar ca parte din echipa Super ca voluntar). Ne auzim și mâine, cu următorul buletin, și poate ne vedem acolo!

You may also like

Leave a Reply