Super Film Festival, ziua 1 + 2

ZIUA 1:

În data de 30 august 2021, a avut loc gala de deschidere a festivalului de film pentru tineri Super, la Roaba de Cultură în parcul Herăstrău.

În discursul de deschidere, organizatorul festivalului Luca Istodor a declarat că evenimentul a putut ajunge la cea de a 9-a ediție în mare parte datorită donațiilor publicului strânse pe diferite platforme de social media, dar și cu ajutorul unor personalități precum Ada Solomon, Silviu Faiar și Alexandra Ungureanu.

Partenerii consacrați ai festivalului: Kaufland, Raiffeisen Bank și Ministerul Culturii s-au regăsit în mulțumirile echipei.
“Împreună, construim o comunitate puternică pentru a susține artiștii adolescenți din România.”, a încheiat acesta.

Seara a continuat cu trei calupuri de filme:

  • Bot în bot
  • Între pereții minții
  • Retrospectivă: Ioan Plesh

ZIUA 2:


În data de 31 august, la Roaba de Cultură, a fost lansată revista “Cotloane”, produsul atelierului de jurnalism Super desfăşurat online în perioada 6-9 mai. Cei 15 adolescenți selectați au fost îndrumaţi de Eugen Istodor, Iaromina Popovici, Nina Mihaila şi Radu Igaszag în realizarea unor articole, însoţite de fotografii făcute chiar de ei. Lucrările surprind poveştile unor locuri, oameni, sentimente uşor trecute cu vederea, ascunse în “cotloane”, precum arta stradală, adolescenţii cititori din Parcul Tineretului sau chiar obiectele din propria cameră.

Apoi, ultima seară de vară a fost marcată de trei calupuri de filme. “Al cui eşti tu mă?!” a conținut o serie de scurtmetraje care au surpins esența diferitor experiențe umane. In cadrul calupului “Ritm şi culori” conceptul de explorare a fost evidențiat, atât prin tematica în sine, cât şi prin jocurile de culori, sentimente şi ritmuri, conturând o atmosferă fermecătoare.

Ultimul calup al serii “Cinci nopţi fără vise” a stârnit fiori prin thrillerele si filmele cu tematică supranaturală, astfel încheindu-se a doua zi de festival.

Festivalul are loc în perioada 30 august- 5 septembrie la Roaba de Cultură în Parcul Herăstrău (intrarea Perscăruș).

Poze realizate de: Carina Pepene.

You may also like

Leave a Reply