De pe la protestul unde fiecare protesta pentru el

text și poze: Toma Hurduc 

Încep prin a-i mulțumi colegului nostru de redacție, Vlad Sabo, că m-a invitat în nenumărate grupuri anti-mască, anti-vaccin, pro-AUR, pro-Șoșoacă, pro-ști, etc. Mulțumesc!

Continuând cu seria de evenimente la modă în perioada pandemică, pe 20 martie am fost în Piața Victoriei. De ce? La fel ca acum două săptămâni: a fost „REVOLUȚIE!!!!!!!!!!!!!!!”. Pe grupurile de specialitate se anunța prezență mare, ca să ne luăm țara înapoi. S-a mobilizat lumea, din ce am auzit eu prin mulțime. Se simțea că lumea a venit mult mai hotărâtă decât la protestul din 7 martie, unde era mai multă voie bună și zbenguială. Atmosfera nu a mai fost una de duminică precum atunci. Era și normal, că doar 20 martie a picat într-o sâmbătă. 

Am ajuns mai devreme, așa că am avut timp să interacționez cu primii veniți. Mai mult să ascult dintr-o parte, dar tot am profitat de ocazie. Și m-am minunat. Tare. Tare m-am minunat.

În deschidere, a „cântat” un grup de oameni care au făcut un flashmob anti-5G.  N-ați mai văzut albine iarna? Ei bine, e de la instalarea stâlpilor de 5G.

Cetățeanul din imagine a venit tocmai de la Cluj pentru acest protest. S-a născut în Flămânzi, Botoșani și a bătut atâta drum ca să facă precum strămoșii lui flămânzi, care, în 1907, au pus de o super revoltă țărănească. În opinia dânsului, e un exemplu de curaj al poporului. O fi.

Mama fetei m-a văzut că o fotografiam și, pe un ton marțial, acompaniat de un gest pe măsura, i-a spus să plece capul în pământ, „că nu ești vedetă!!”.

Domnul din această poză m-a oprit și m-a întrebat daca sunt de la o celebră televiziune din România. Aproape dezamăgit să audă că nu sunt, oftează și mă întreabă ce fac în timpul liber. Peste puțin timp îmi spune vreo 3 bancuri, printre care: „Ce i-a trecut prin cap lui Bulă la război? Un glonț.”

Câine rău.

Omniprezente și indispensabile.

Venirea senatoarei Diana Șoșoacă a stârnit ropote de aplauze și chiuieli. Mulțimea a sărit pe dânsa, care, bucuroasă, i-a îmbrățișat pe toți. Eu am mai văzut așa înghesuială la pupăceală doar la Messi si Ronaldo. Și la moaște.

Cu dumneaei în frunte, mulțimea a tăiat cele 3 sensuri de trafic și a mers grăbit către spațiul din centrul pieței,  special amenajat pentru proteste. După cum se vede, m-am grăbit grozav de tare să apuc să fotografiez mulțimea și liderul din față înaintea concurenței. Da.

Clasic.

Scena, formată dintr-o auto-utilitară, era încărcată de coordonatorii acestui eveniment. Printre versurile melodiei „Another brick in the wall„ (o alegere bună când vrei să arăți ce răi sunt profesorii că nu cheamă elevii la școală) și blamarea cetățenilor care sunt acasă în loc să fie la protest, am mai  auzit și afirmații împotriva comunitații LGBTQ+. „Europa tradițională se trezește” și, conform lor, când se trezește, nu mai lasă loc decât de „mama și tata”, nu de „părinte 1 și părinte 2”. Europa încă doarme, mai bine să n-o deranjăm, zic.

Detalii.

Soluția asta e super șmecheră! Se pune pe un bețișor de urechi și se dă DOAR în jurul nărilor și al gurii. Împiedică inhalarea particulelor de COVID! Când am întrebat cum funcționează, am fost luat la mișto…

Zâmbet.

La joacă.

Și puțin obosit.

Bam!

Cam asta a fost de spus și despre protestul acesta. Din nou, observ același lucru: fiecare merge acolo cu interesul lui. Unii cu 5G, alții cu masca, alții cu salariile, alții cu școlile. Nu par să meargă în aceeași direcție discursul pe care îl au. Norocul lor e că-s mulți.

You may also like

Leave a Reply