Și cu revelionul ce facem?

redactor: Vlad Sabo // ilustrație: Matei Rădulescu

E decembrie, e iarna, și se apropie sărbătorile cu fiecare secundă, chiar dacă suntem în plină pandemie și sfârșitul pare că e departe. În ciuda riscurilor și restricțiilor pe care le aduce acest nou virus, vine totuși eterna și inevitabila întrebare: „Unde naiba fac anu ăsta revelionul?”. Comparativ cu alți ani, când majoritatea  aveau planul gata făcut de prin octombrie sau se chinuiau pe 27 să găsească loc pe undeva, acum toți suntem fix în aceeași situație (că doar nu-ți faci planuri când nu știi nici dacă mai ai cum să vii la propriul tău revelion, nu?). Deci, dacă te frământă întrebarea sau nu ai vreun plan, prieteni sau locație, articolul ăsta e probabil pentru tine. Fără să o mai lungim, uite câteva metode „sigure” prin care poți sărbători trecerea dintre ani, fără mască și fără să te salte garda sau să te trezești cu ei peste tine la petrecerea ta cu peste 20 de inși.

  1. Revelionul cu ai tăi

E gratis, mereu sunt invitați, locația e asigurată și cel mai probabil dacă vine poliția peste voi, n-au cum să vă amendeze decât pentru deranjarea liniștii publice. Distracția, mâncarea și alcoolul n-au cum să lipsească și e ocazia perfectă să-ți vezi rudele preferate sau mai puțin preferate cum se îmbată, se ceartă și cum îi bârfesc pe ăia care n-au fost invitați. Vară-ta și-a înșelat ultimul gagic? Pe lista de subiecte. Datoria aia pe care unchi-tu încă n-a achitat-o față de ruda x sau y ? Normal că-i pe listă! „Când aduci și tu pe cineva la masa de revelion, maică?”. Etern în discuție, dar anul ăsta ai scuza că-i pandemie și nu se poate!

 Dezavantajul principal e setul de comentarii și întrebări pentru care trebuie să fii pregătit, precum întrebarea de mai sus sau precum „Ce faci cu viața ta?”, „Când te mai tunzi?”, „Ce-i cu inelu’ ăla din nasu’ tău? Zici că ești vacă.” sau ce îți mai zic rudele de obicei când te văd. Măcar e distracție pentru toată familia, că sigur nu se iau ei numai de tine.

Dacă totuși e prea mult sau simți că ai stat destul cu ai tăi anul ăsta, cât să-ți ajungă o viață, există și alte variante.

  1. Revelionul online cu prietenii

Practic revelionul cu ai tăi, dar în loc de rude ai prietenii cu conflictele și caterinca obișnuită. În loc să-i vezi în persoană, stați pe Zoom sau pe ce altă platformă mai găsiți. Nu-i la fel de mișto ca și ăla față-în-față, dar măcar e legal și poți să bei cât vrei cu prietenii (ai tăi o să fie prea ocupați cu ce fac ei de revelion oricum, iar în cel mai rău caz te cheamă de câteva ori și aia e). Bonusul față de revelionul cu ai tăi e că, probabil, nu se ia nimeni de ce faci cu viața ta. Dai un Among Us cu gașca, băgați muzică pe fundal cumva și vedeți care cedează primul cu alcoolul pe care îl are la dispoziție. Literalmente e ca bețiile online tipice care se dădeau în Starea de Urgență. Dacă n-ai mai făcut asta până acum, poate fi o experiență. Dacă, în schimb, te-ai plictisit și de astea (sau n-ai prieteni) vine și varianta trei.

  1. Revelionul cu Dan Negru

Pentru aceste vremuri grele, există EL. Omul, mitul, legenda și mema clasică ce se pornește în fiecare an în preajma revelionului. Eroul de care până acum nu am avut nevoie, dar pe care îl merităm (și de care avem nevoie anul ăsta, să fiu sincer). Regele sfârșitului de an și probabil motivul pentru care există de fapt revelionul (sigur a fost el primul). Dan Negru.

În alți ani să faci revelionul singur pe canapea cu Dan Negru și o sticlă de șampanie în timp ce toată țara petrecea, era considerat trist și motiv de mișto-uri. Acum, că marea majoritate așa o să petreacă seara de 31, n-o să mai râdă nimeni. Invitați și voie bună? Mereu la Danuț în platou. Băutura și mâncare? Probabil ești acasă, deci nu-i problemă. Îți eviți rudele? Parțial. Uiți de faptul că n-ai prieteni pentru o noapte? Sper.

Probabil o experiență nouă pentru majoritatea, dar o experiență prin care trebuie să trecem toți măcar o dată în viață. Și ce prilej mai bun decât pandemia asta? Dacă totuși aștepți un punct și mai jos al vieții tale ca să faci asta, poate următoarele variante mai extreme îți sunt pe plac.

  1. Revelionul la pădure

Dacă nu te vede nimeni, totul e legal! Și ce să caute poliția afară în pădure în noaptea de 31? Poți să dai cu artificii, să bei până nu mai poți și să te distrezi cu sau fără prieteni. O să te coste toate mai puțin locația, dar măcar e o experiență.

Da, sigur, e frig, sunt urși și probabil o să te pierzi în beznă dacă n-ai surse de lumină sau curent, dar nu degeaba a făcut Bear Grills atâtea episoade cu tehnici esențiale de supraviețuire. Plus că dacă dai muzica la maxim, faci un foc și mai și dai cu artificii, nu te mai deranjează nici urșii, nici frigul ( pe care oricum n-o să-l simți dacă bei cât trebuie). Un mod unic de petrecut revelionul la munte, dacă vrei să o faci recomand un sac de dormit și cort ( dar dacă ești hardcore nu-ți trebuie).

  1. Revelionul pe mare

Dacă nu-ți place la munte, atunci poate marea în timpul iernii e pentru tine! Dar ce să vezi, că pe litoral e poliție, deci ce să faci în situația asta, că practic restricțiile se aplică. Ei bine, iei bărci și pleci în larg! Legea din Romania nu se aplică în apele internaționale (adică nu tu mască, nu tu limită de persoane și e liber la pocnitori și artificii). Deci, dacă poți să treci de pază de coastă până acolo, totul ar trebui să fie ok. Acum, de unde faci rost de bărci, cum o să treci de paza de coastă și cum o să scoți pe cineva beat din apă sunt strict treaba ta și asta e de departe cea mai scumpă și riscantă variantă dintre toate, dar îmi pun încrederea că dacă încerci asta și iese prost, n-o să dai vina pe un articol dintr-o revistă online.

Cam astea sunt ideile mele pentru revelion, și dacă cumva pui în practică ideile 4 sau 5, eu sper să te gândești la noi și să ne scrii despre asta. Gluma la o parte, după un an greu și obositor din toate punctele de vedere, de revelion încearcă să te distrezi la maxim cum poți și să stai în siguranță, fără să iei COVID sau amendă. Revelioane vor mai fi, dar tu doar o viață ai. Cu ocazia asta, eu vă urez un Crăciun fericit și un an nou cat mai opus lui 2020 posibil!

You may also like

Leave a Reply