Cum e să fii intern la PELICULA

redactor: Maria Munteanu

Am ajuns deja la a 3-a zi de Pelicula, festivalul de film care celebrează cultura Ibero-Americana pentru a 4-a oara în România, iar acest fapt ne-a dat ocazia să vorbim cu unul dintre voluntarii pasionați ai evenimentului.

Silvia are 18 ani și a fost implicata în numeroase voluntariate încă de la 14 ani, iar anul acesta s-a întors pentru a patra ediție a festivalului.

„La Pelicula am venit pentru prima data anul trecut, la recomandarea unei prietene foarte dragi care mi-a spus ca trebuie neapărat sa încerc și experienta aceasta, fiindcă este foarte diferita de celelalte. După prima săptămână alături de organizatori și voluntari am înțeles de ce… Exista o anumită căldură, o anumită înțelegere, un sentiment de prietenie pe care nu-l întâlnești foarte des”.

Anul acesta, Silvia este intern la Pelicula. Inițial a avut rolul de PR, acum fiind coordonatoarea echipei foto-video. Este prima data pentru ea când are șansa să lucreze in mediul foto-video, însă nu i se pare greu. Adoră faptul că poate să împărtășească idei și viziuni cu restul voluntarilor pentru a-și atinge scopul comun de a crea content de calitate pentru festival.

„A face parte din echipa Pelicula este o experiență unica în sine, simți așa… De parca în festivalul ăsta ai prieteni, nu directori intangibili de festival. Voluntarii sunt foarte bine tratați, primim aceeași mâncare pe care o primesc și ambasadorii, nu exista diferențe. Cred ca și datorită acestui lucru ne simțim foarte bine, de parcă ajutorul nostru are sens”.

Organizarea festivalului a început încă de la terminarea ediției precedente Pelicula, iar Silvia s-a alăturat din luna iulie, echipei de interni. Ne-a spus cum deja are în plan sa se întoarcă și la anul pentru a face parte din echipa Pelicula.

„Exista o atmosfera speciala legata de aceasta experienta, pe care nu o găsești în cadrul altor evenimente de genul acesta. Vii aici și simți aceasta stare de bine transmisa atât de către voluntari cât și de organizatori și de public în sine, este extraordinar, toate acestea ma motivează sa revin și la anul”.

Am întrebat-o ce ar vrea sa le spună oamenilor care încă nu și-au luat bilet la festival, sau care încă nu au reușit sa ajungă, iar ea ne-a spus, sigura pe sine ca pur și simplu trebuie neapărat sa participe.

„Cei care ajung la festival, se aștepte să-și descopere laturi pe care nu știau ca le au în ei, să se aștepte sa devina mai sociabili, să-și facă prieteni noi, sa cunoască o cultura noua, iar în final, să se îndrăgostească de America Latină”.

Pelicula se termina duminica, 15 septembrie, însă filmele și experientele pe care le trăiești în cadrul festivalului rămân. Pe noi, Silvia ne-a convins sa mergem, speram ca și pe voi!

You may also like

Leave a Reply