Trendul de a fi aesthetic: partea I

redactor: Sophia Tiganas

A fost odată ca niciodată o rețea de socializare numită Instagram, pe care oamenii din toată lumea postau ce le făcea lor plăcere. Într-o bună zi s-a născut în regatul Instagram-ului un nou trend ce urma să acapareze o mare parte din această rețea de socializare.

Se prea poate să fi auzit deja de acest trend despre care urmează să vă povestesc (sau poate v-a trecut prin cap să citiți titlul articolului) : este vorba de niciun alt trend decât cel de a fi „aesthetic”.
Pentru cele 3 articole care țin de acest nou trend, am călătorit în lungul și-n latul Instagramului și am vorbit cu 3 persoane a căror profil s-a bucurat, într-un fel sau altul, de atenția căpătată de trendul #aesthetic.​

Valentino Tudor Vascocenco, cunoscut sub username-ul @somehowhigh, își postează pe Instagram, odată la două zile, outfiturile, iar datorită atenției acordate de curând din ce în ce mai mult trendului de a fi aesthetic, fiecare postare de a lui ajunge pe feed-ul a mai mult de 300 de oameni.
 Ce este atât de atrăgător la Instagram este diversitatea tuturor conturilor. Fiecare cont și fiecare postare aduce ceva diferit pe platformă, ceva care atrage atenție asupra conținutului unic. În cazul lui Tudor, acest „ceva” este stilul lui.
Acum că Instagram îi oferă lui Tudor o platformă pe care să își poată împărtăși pasiunea pentru modă cu alții, este cu atât mai atent la detalii când vine vorba de o ținută sau de un cont de Instagram. „Mereu când văd o persoană pentru prima dată, primul lucru pe care îl observ este cum se îmbracă, pentru că stilul cuiva poate reflecta foarte bine personalitatea lui. Când vine vorba de Instagram, primul lucru la care mă uit este feed-ul, după aceea postările legate de modă. Sincer, înainte să am puțin mai mulți urmăritori, nu eram la fel de atent la calitatea propriului meu feed. ”
 Pe o rețea de socializare pe care lumea tinde să își înfrumusețeze sau ascundă unele aspecte din viață, Tudor alege pur și simplu să își împărtășească ținutele de zi cu zi. Stilul vestimentar pe care îl împărtășește cu o bucată bună din internet nu este absolut deloc diferit de stilul lui din viața reală, deși admite că uneori preferă să fie abordeze o ținută mai confortabilă sau mai relaxată. „Din când în când îmi pregătesc de seara hainele pe care vreau să le port următoarea zi, dar nu tot timpul. La școală prefer să fiu foarte comod; nu vreau să fac parada modei, vreau numai să mă simt fericit cu ce port.”
Totuși, și în viață reală, Tudor este la fel de pasionat de modă ca și pe rețelele de socializare de pe care se inspiră. „Pe mine mă face fericit să am un stil vestimentar mai unic. E destul de ușor ca prin felul în care te îmbraci să poți să îți reflecți personalitatea: prin accesorii, prin culori, prin lucururi care îți aparțin și care te fac fericit. Și când mă duc la mall și fac cumpărături, mă uit după o piesă cheie: ceva ce o să îmi placă, o să se potrivească cu ce am deja acasă, și o să mă facă să mă simt încrezător.”

  

  „Mi-aș descrie stilul ca fiind minimalist. Îmi plac culorile neutre, mai ales bejul. Port foarte mult bej și de aceea încerc și să îl încorporez cumva în feed-ul meu de Instagram. Mi-a luat ceva timp să descopăr exact un stil care să îmi placă și să mă facă mai încrezător. Am început prin a purta culori foarte stridente, dar pe care nu prea știam încă să le asortez. În ultimele câteva luni am fost foarte inspirat de diferite conturi de modă de pe Instagram, care mi-au influențat mult felul cum mă îmbrac. Acum mă axez cel mai mult pe minimalism. Îmi place ideea că oricine poate să pună cap la cap câteva articole de îmbrăcăminte foarte simple, dar să reușească în același timp să transmită ceva prin ținuta finală. Mă inspir din ce este la modă acum și integrez diferite trenduri în propriul meu stil.” 

  
​  În schimb, a existat un motiv pentru care i-a luat destul de mult timp pentru a-și găsi o identitate când vine vorba de modă.
„Acum câțiva ani, mă gândeam că o să fiu judecat pentru felul în care mă îmbrac, așa că trebuia să mă bazez pe lucruri foarte simple, genul de haine și de culori pe care le purta absolut toată lumea: <<Cu ce se îmbrăca restul lumii mă îmbrăcam și eu>>. Dar apoi, când am învățat engleză și am descoperit, cu ajutorul Instagram-ului, că există mult mai multe stiluri de îmbrăcăminte și trenduri decât cele din România, mi-am descoperit stilul și am început să port hainele care mă făceau să mă simt bine în pielea mea.”
Și tocmai pasiunea sa pentru modă îl motivează să își ia contul de Instagram atât de în serios. La început, @somehowhigh era contul lui personal, însă cu timpul outfiturile și pozele lui au început să atragă și atenția altora. În spatele fiecărei poze se află un întreg proces, iar cu fiecare pas, Tudor se asigură că postarea va fi atât pe placul lui, cât și al urmăritorilor lui.
 „Îmi ia în jur de două ore să pregătesc o ținută. Trebuie să găsesc ceva ce îmi place la nebunie, și după aceea construiesc ținută în jurul acelei piese. Totul trebuie să se potrivească, iar dacă nu se potrivesc încerc altceva; și tot așa. Părinții mei îmi fac de obicei pozele, iar eu le editez cu diferite aplicații înainte să fiu în totalitate mândru de ele.” Postează o dată la fiecare două zile, indiferent de vreme sau de programul lui, și folosește alarme pe telefon ca să își amintească să posteze la ore exacte.
 „S-a întâmplat de o grămadă de ori să rămân fără poze, dar să fiu totuși nevoit să postez în acea zi. Dar de obicei găsesc o poză mai veche, o editez, văd dacă merge bine și cu feed-ul de acum și apoi o postez. Dacă chiar nu găsesc nicio poză pe care să vreau să o postez, prefer să întârzii cu o zi sau două postarea, să găsesc un outfit care îmi place și să fac o poză calitativă și care se potrivește cu tot restul feed-ului meu.”
 Dacă vă întrebați care este motivul pentru care acest tânăr își dedică atâta timp unui cont de Instagram care, pentru unii, nu reprezintă decât postările care apar pe undeva pe „home page” de dimineață când te trezești și intri pe Instagram, răspunsul spune multe despre pasiunea lui Tudor pentru modă.
 „Într-o zi, sper să deschid un buisness pe  contului meu de Instagram. Cel mai mult îmi doresc  să inspir adolescenții să își descopere stilul  și să aibă curajul să se îmbrace într-un fel care îi face fericiți.” 

  Din fericire, trendul „#aesthetic” nu pare să își piardă din fani, iar odată cu atenția primită de această bucățică a Instagramului, tinerii pasionați de modă și care vor să îi inspire pe cei din jurul lor, asemenea lui Tudor și a contului său, au oportunitatea să împărtășească cu alții lucrurile care îi fac fericiți.

 Și-nainte cu altă poveste, că de aici mult mai este: nu numai stilul minimalist al lui Tudor se încadrează în preferințele celor pasionați de modă și de trendul aesthetic, ci și frumusețea poeziilor formulate prin poze, și comoditatea unui stil retro grunge.

You may also like

Leave a Reply