Arta pariurilor

redactor: Vlad Andrei-Sabo  //  colaje: Ruxandra Anghel

Sau cum să devii expert în fotbal ca orice român

Vrei să faci rost de bani dar n-ai chef să muncești? Ești pasionat de fotbal și mereu ghicești exact cum se termină fiecare meci în care joacă Dinamo, câte trofee de Champions League ia Ronaldo în fiecare an sau faptul că Manchester câștigă sau face egal atunci când joacă City cu United? Ai mereu doi lei la îndemână și nu știi ce să faci cu ei? Dacă răspunsul la cel puțin una dintre aceste întrebări este da, dă-mi voie să îți prezint cea mai bună alternativă prezentă pentru tineri: pariurile sportive (DISCLAIMER: Îți trebuie aproximativ 18 ani, barbă, o agenție locală mai dubioasă sau prieteni majori pentru această “manevră”).

O să ne prefacem că n-o să ajungi dependent de pariuri după ce citești articolul astă. Cum știi pe ce să pariezi cât să faci biletu ăla sigur și în loc să sponsorizezi casa de pariuri cu acei doi lei să-i valorifici în profit? Ei bine, în calitate de pierzător profesionist și câștigător amator la pariuri sunt aici să îți arăt cum să faci bilete prin care să bagi casele de pariuri în faliment. Pentru tine și doar pentru tine, am conceput acest articol de sfaturi suficient de banale și simple cât să pară evidente, până realizezi că lumea încă pariază pe Monaco.

 1.Nu există pariuri sigure

E primăvara lui 2013, printr-un miracol Steaua (actuală FCSB) a trecut de grupele Europa League și de Ajax ca să ajungă în ultimele 16 față în față cu Chelsea, căzută din Champions League după ce a câștigat competiția sezonul anterior. Rezultatul era evident pentru mulți, Chelsea urma să dea de pământ cu sărmanii noștri atât la București cât și la Londra, că na, erau și ei campionii Europei acum un sezon. Și mare țeapă și-au luat englezii, că la București pe Arena Națională au pierdut cu 1-0 în fața Stelei, și așa de șocant a fost și pentru ei și pentru noi încât și azi drept dovadă avem interviul ăla cu Becali.

Și câte alte meciuri de genu’ nu există, n-au existat și nu vor mai exista? Meciuri în care rezultatul pare evident și totuși îți iei țeapă vor exista mereu, până la urmă dacă meciurile ar fi sigure n-am mai avea case de pariuri.

 2.Verifică forma echipelor pe care vrei să pariezi

Orice echipă, indiferent cât de bună e pe hârtie, poate juca prost. Din diverse cauze, precum schimbarea managerului sau un blestem aruncat asupra lor de vrăjitoare la cererea echipei adverse (fapte reale din campionatul portughez), nu dau goluri, sunt incapabili să se apere sau pur și simplu pierd meciuri pe bandă rulantă. În general, e bine să verifici forma pe Flashscore (la H2H) ca să nu te trezești că pui pe Dinamo numai pentru că „E Dinamo, sigur îi bat ei pe Miercurea Ciuc/orice altă echipa” sau zici că marchează echipa care n-a mai dat un gol de 7 etape împotriva celei mai bune apărări din ligă.

 

3.Ține cont dacă se joacă acasă sau în deplasare

Sună stupid, adică de ce ar conta unde joci fotbal? Hai să ne uităm la Arsenal ca să vedem exact de ce. În 2017/2018, în Premier League, a pierdut acasă doar de două ori (și o înfrângere a fost cu ghinion, că dacă nu era De Gea, băieții mei îi rupeau în două pe ăia de la United, ironic vorbind) și de 11 ori în deplasare, chiar și cu echipe vizibil mai slabe. Deci, dacă au fost așa invincibili acasă și așa de vincibili în deplasare, care e explicația (pe lângă Wenger uitând ce e aia defensivă)? Stadionul pe care se juca, firește. Și de ce era important stadionul? Din cauza fanilor și a locației în sine.

Dacă n-are sens ce zic, imaginează-ți că trebuie să ții o prezentare de două ori. Prima oară o ții acasă în fața unor prieteni  care îți zic “Bine bă!”, care te încurajează chiar dacă prezentarea e mediocră și  care eventual îți oferă critică constructivă. A doua oară o ții într-o sală în fața unor străini care te huiduie cu cât e mai bună prezentarea și care vor să te vadă eșuând. Tu unde ai prefera să ții prezentarea și unde crezi că ar ieși până la urmă mai bine?

 4.Accidentările si suspendările contează

Asta e destul de simplă și de evidentă. Dacă jucătorii tăi din prima echipă se accidentează, în locul lor o să joace alți jucători. Ăia care joacă în locul lor probabil sunt mai slabi sau mai puțin capabili să joace cum vrea managerul, că doar de aia nu sunt în primul XI. O excepție se face atunci când echipa fie are jucători buni chiar și pe bancă (vezi Real Madrid acum două sezoane), fie când sunt accidentate rezervele.

   5.Pariază cu cap

N-ai idee (sau poate ai și asta e mai grav) ce ușor e să bagi 5 bilete cu 2 lei cu meciuri diferite pe care să păstrezi o siguranță(meciul ăla sigur men), să te scoată siguranța și să te duci să mai bagi alte 5 bilete cu restul meciurilor rămase(dacă nu s-a închis la casă sau restu’ n-au început deja) sau să îți faci bilet nou imediat după ce te-a scos la limită un meci (nimic nu doare mai tare decât un gol care strică tot în minutul 90 ms Napoli și Liverpool). Dacă tot te-a scos zici că aia e și încerci săptămâna viitoare, sau măcar aștepți o zi până faci biletul nou ca să îl poți gândi la rece.

Dacă ai citit tot ce scrie mai sus, ar trebui să poți scoate din 2 lei măcar banii pentru un pachet de țigări sau suficient cât pentru o băută cu băieții. Toate acestea fiind spuse, nu uita să pariezi responsabil și să nu pariezi bani de care chiar ai nevoie.

You may also like

Leave a Reply